Články

Dluh, úvěr, půjčka...všechna tato slova znamenají závazek. Musíme někomu něco vrátit a ještě k tomu něco přidat. Jak ale rozlišit, kdy má úvěr smysl? Co je ještě dobrý dluh a co už špatný? A co když se dostanu do dluhové pasti? Je z toho cesta ven? Na to všechno se podíváme v dnešním článku 🙂

Základním pravidlem osobních financí je první zaplatit sobě. Co to znamená? Mám si snad hned co mi cinkne výplata na účet koupit nové šaty?

Dnes se podíváme na 10 kroků k překonání strachu z chudoby z knihy Myšlením k bohatství pro ženy od Sharon Lechter, která vychází z originálu Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla.

Proč je plánování ve vztahu k investování tak důležité? Co všechno nám to přinese a jak to může pomoci ochránit naše peníze? Na to vše se podíváme v tomto článku!

V ČR je stále dost lidí, kteří se při slově "investování" zamračí. Podle mě je to dáno nedostatečnou finanční gramotností, se kterou nebojujeme jen v Čechách, ale celosvětově.

Pojištění není úplně oblíbený produkt a to hlavně proto, že je spojováno s rizikem a nepříjemnými událostmi. Většina z nás si neuvědomuje nebo nechce uvědomovat dopady toho, když se nám nebo našemu majetku něco stane. Raději na ně nemyslíme. Ale tento přístup k ničemu nevede.

Pokud máte část majetku v investičních produktech a každý den sledujete, jak jejich hodnota padá, věřím, že Vás to nezanechává klidnými a že se nedokážete ubránit černým scénářům a myšlenkám.

V investování, stejně jako v životě platí, ČÍM DŘÍVE, TÍM LÉPE. Kolik nás vlastně stojí neustálé odkládání řešení naší budoucnosti? Na to se podíváme níže v článku :)

Vlastně ne, nemůžete. Inflace je tichý zabiják, který požírá naše úspory. A to tak, že snižuje jejich reálnou hodnotu. Ale co to znamená? Kdybyste se ráno probudili a měli na účtu o 10% méně než včera, to by dávalo smysl. Ale vy máte na účtu pořád stejnou částku, tak kde je problém?

Chceš se dozvědět víc?